Naoružani francuski policajac (Foto: AFP)
Naoružani francuski policajac (Foto: AFP)

Naoružani policajci i vojnici patrolirat će plažama, festivalima, stanicama i aerodromima kao posljedica pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske.


Francuske sigurnosne službe štitit će turiste na mjestima za odmor tijekom ljetne sezone, zbog straha od islamskih terorista i potencijalnih napada na turiste i izletnike. Dodatnih 23. 000 članova policije bit će razmješteno na destinacijama za odmor tijekom ljeta i sezone odmora, objavila je francuska vlada. 

Naoružani policajci i vojnici patrolirat će plažama, festivala, stanicama i aerodromima kao posljedica pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske

Strah od novog terorističkog napada ostaje prisutan do daljnjeg, a iz Cannesa su poručili kako će zabraniti ruksake i sve druge torbe u koje bi se mogle sakriti bombe namijenjene napadu na plaži, prenosi The Times. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je kako će dodatno pojačanje u obliku sigurnosnog osoblja biti razmješteno na 56 mjesta koja uključuju i festivale, koncerte te druga zabavna okupljališta ljudi. 

Prema pisanju Guardiana, Francuska je prošlog mjeseca svoje specijalne policajce po prvi put opremila posebnim futrolama za oružje te neprobojnim prslucima, dok su prethodno smjeli nositi jedino palice i lisice. 

Stanje pojačanih sigurnosnih mjera ostaje na snazi sljedeća tri mjeseca.