Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki bogataš i trgovac nekretninama Donald Trump popeo se na čelo popisa potencijalnih republikanskih kandidata za američkog predsjednika na izborima 2016., a pretekao je najizglednijeg protivnika Jeba Busha, pokazuje anketa koju je u nedjelju objavio CNN.


Trumpa podupire 18 posto republikanaca, kaže se u CNN-ovoj anketi provedenoj nakon 18. srpnja kad je Trump kritizirao ratni put republikanskog senatora Johna McCaina. U prednosti je u odnosu na Busha, nekadašnjeg guvernera Floride koji je na 15 posto.

Vezani članci Melania Trump Melania Trump opet na udaru kritika i to samo zbog jedne fotografije kojom je poželjela sinu čestitati rođendan Tiffany Trump Trumpovu kćer snimili dok je razgledavala vile, no ulovljena je i s jednim detaljem u ruci koji je brzo postao predmet rasprave

"Riječ je o pokretu, nije riječ samo o meni", objasnio je Trump u CNN-ovoj emisiji "State of the Union" zašto ga rezultat ankete nije iznenadio. "Ljudi su umorni od nesposobnih političara u Washingtonu koji ništa ne naprave", dodao je.

'Američki san je mrtav'

Trumpova potpora među republikancima narasla je za šest postotnih bodova od kraja lipnja, unatoč brojnim osudama Trumpova napada na McCaina, nekadašnjeg pilota u mornarici mučenog tijekom petogodišnjeg zarobljeništva u Vijetnamskom ratu, kojemu je Trump rekao da nije junak jer je bio zarobljen.

Blizu vrha liste uz Trumpa i Busha smjestio se i guverner Wisconsina Scott Walker kojega podupire deset posto republikanaca i prorepublikanskih glasača koje je CNN ispitao.

Nijedan drugi republikanski kandidat ne uživa dvoznamenkastu potporu, a njih se šesnaest kandidira za stranačku predsjedničku nominaciju za izbore u studenome 2016. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook