Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijarder poručio

'Američki san je mrtav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki mogul Donald Trump objavio je da ulazi u predsjedničku utrku, ovoga puta za stvarno budući da je godinama samo koketirao s tom idejom.

Nakon što je dva desetljeća koketirao s idejom da postane predsjednik SAD-a, Donald Trump, danas je i službeno objavio da ulazi u predsjedničku utrku za izbore koji će se održati u studenom sljedeće godine. Objavio je svoju kandidaturu za republikansku predsjedničku nominaciju, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere uživo iz Washingtona Ivica Puljić o Trumpovom dolasku u zatvor: "Više od pola Amerikanaca čeka tu fotografiju"

'Dame i gospodo, službeno sam u utrci za predsjednika SAD-a i ponovno ćemo vratiti moć svoje zemlje', započeo je Trump svoj govor pred novinarima u luksuznom Trump Toweru koji ima 86 katova.

'Težak' je 4 milijarde dolara, a sada želi postati predsjednik

Nažalost, američki san je mrtav', rekao je Trump, obećavajući da će oživjeti taj san sa svojom utrkom. 'Napravimo Ameriku ponovno velikom!', njegov je slogan.

Milijarder Trump sam se nazvao najuspješnijom osobom koja se kandidira za predsjednika, pri čemu je istaknuo da posjeduje 'Gucci trgovinu koja vrijedi više nego Romney'. Mitt Romney je također jedan od kandidata za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD-a.

Upravo je iz toga vidljivo u kojem će smjeru Trump voditi kampanju - hvalisat će se svojim bogatstvom i uspjehom na poslovnom planu. Njegova vrijednost bila je procijenjena do 4 milijarde dolara, ali ove godine, prema pisanju Washinton Posta, Trump će objaviti da je 'težak' 9 milijardi.

Unatoč poslovnom uspjehu na području nekretnina, brojnim Amerikancima, Trump je ipak poznatiji kao TV reality zvijezda showa 'Stažist' koja se emitira već 14 sezona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene