Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U planu i sastanak s Erdoganom

Promjena u posljednji trenutak: Trump u Davos stiže bez Melanije

Melania i Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP)
Melania i Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Američki predsjednik Donald Trump u Davos na Svjetski ekonomski forum dolazi bez prve dame Melanije Trump. Razlog promijene plana Melanije Trump - "promjena rasporeda i logistički problemi".

Prva dama Amerike Melania Trump neće biti u pratnji američkog predsjednika Donalda Trumpa na tradicionalnom godišnjem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Ta nenadana promjena dpogdila se u posljednji trneutak, a glasnogovornica Melanije Trump Stephanie Grisham kao razlog je navela "promjene u rasporedu i logističke probleme".

Grisham je pojasnila da je do promjena plana došlo zbog dvije stvari - 12 godišnjice braka Melanije i Donalda Trumpa (22. siječnja) te zbog konstantnih promjena planova američkog predsjednika uslijed takmaca u Kongresu oko pitanja troškova financiranja vlade, zbog kojeg rad iste bio u zastoju.

Nakon tri dana, Demokrati su pristali na usvajanje krotkoročnog proračuna za američku vladu u trajanju od tri tjedna, što je omogućilo nastavak rada američke vlade od utorka.

Trumpov odlazak u Davos bio je upitan zbog svega toga, no kako je problem ipak (kratkoročno) riješen, američki predsjednik će nazočiti događanju u Davosu, no bez pratnje Prve dame.

Novinarka CNN-a Christiane Amanpor na svom je Twitter profilu najavila kako će Trump sutra u Davosu održati sastanak s turskim predsjednikom Erdoganom.

"Turska želi da svi shvate što radimo u Siriji", poručilo je Erdoganov glasnogovornik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene