Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donald Trump je odustao od potpune zabrane ulaska muslimanima u SAD, rekao je njegov potpredsjednički kandidat Mike Pence u četvrtak, što predstavlja zaokret u najprovokativnijem prijedlogu republikanskog predsjedničkog kandidata.


Trump je u prosincu pozvao na potpunu zabranu ulaska muslimana u SAD nakon što su u San Bernardinu u Kaliforniji dvoje supružnika izvršili masovnu pucnjavu, inspirirani Islamskom državom.

Vezani članci Aerodrom u Kabulu Identificirani ljudi koji su padali s aviona: Zubar htio otplatiti svadbu, poginuli liječnik i afganistanski reprezentativac... Koronavirus, ilustracija Španjolska gripa izgubila naslov najgore pandemije: Između ove dvije pošasti ipak postoje razlike

Kritičari su taj prijedlog prozvali diskriminatornim, te istaknuli da on vjerojatno krši američki ustav koji garantira slobodu vjere, a demokrati su zbog tog prijedloga Trumpa prozvali licemjerom.

Trump je u proteklim mjesecima govorio kako će zaustaviti imigraciju iz država u kojima su islamski militanti aktivni, no nije pojasnio znači li to da je suzio ili proširio svoj originalan stav.

Pence je u nizu televizijskih razgovora izjavio kako bi Trump u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima spriječio imigraciju iz "država koje su kompromitirane terorizmom", naznačivši kako to ne znači potpunu zabranu za sve muslimane. (Hina)