Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojici pripadnika ETA-e se sudilo zbog napada u madridskoj zračnoj luci. Svaki je dobio 1040 godina zatvora.


Španjolski sud osudio je svakog od trojice pripadnika Baskijske separatističke organizacije (ETA), optuženih za napad automobilom bombom u prosincu 2006. u madridskoj zračnoj luci Barajas i smrt dvoje ljudi, na 1040 godina zatvora, priopćio je sud.

Vezani članci Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, i Domagoj Mikić Dvije škole, dva incidenta: "Bojim se da se djeca u školi sve manje osjećaju sigurno, da se nasilje iz obitelji i društva prelijeva i tamo" Klaićeva bolnica Udario dijete tupim predmetom jer je biciklom slučajno udarilo u kantu za smeće

U napadu na parkiralištu madridske zračne luke poginula su dva ekvadorska imigranta, a više od 40 ljudi je ranjeno. Također se urušio početak mirovnog procesa između španjolske vlade i ETA-e.

Mattin Sarasolo, Mikel San Sebastian i Igor Portu također će obiteljima dvoje Ekvadoraca morati platiti odštetu od 1,2 milijuna eura. ETA je u svojoj borbi za neovisnu Baskiju, koja traje od 1968. godine, odgovorna za ubojstvo 820 ljudi. (Hina)