Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolaps u prometu

Treći dan štrajka u budimpeštanskoj zračnoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračni promet poremećen je u petak, treći dan zaredom u zračnoj luci Ferihegy u Budimpešti gdje zaposleni nastavljaju štrajk za koji tvrde da će potrajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Sedam letova bilo je otkazano u petak prije podne, od kojih šest mađarske zrakoplovne tvrtke Malev te jedan let njemačke Lufthanse, rekao je glasnogovornik zračne luke.

Pročitajte i ovo Mađarski predsjednik Viktor Orban nakon dvije godine Preokret Viktora Orbana, parlament odobrio pristupanje Švedske NATO-u: "Ovo je povijesni dan" Slika nije dostupna U Budimpešti sve manje otkazanih letova

Stanje se donekle poboljšalo u četvrtak ponovnim otvaranju triju novih mjesta za sigurnosnu kontrolu putnika, da bi se u petak opet pogoršalo zbog pojačanih odlaska početkom vikenda.

Dva vodeća sindikata zaposlenih u zračnoj luci, među kojima je i sigurnosno osoblje i dobavljači kerozina, pozvali su u srijedu članstvo na "opći i neograničeni" štrajk.

Sindikati pozivaju poslodavce na pregove o novim kolektivnim ugovorima i radnim uvjetima.

Glasnogovornik Zračne luke Ferihegy opetovao je u petak ponudu uprave da sa sindikatima počne pregovore, ali samo pod uvjetom da se odmah prekine štrajk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene