Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prava tragedija dogodila se u peruanskom zoološkom vrtu, u kojoj je puma nasmrt izgrizla sedmogodišnjeg dječaka.


Tragični incident dogodio se se, u nedjelju, u zoološkom vrtu El Mirador, pored grada Abancaya. Dječak je navodno prišao preblizu kavezu s pumama i vjerojatno gurnuo ruku kroz mrežu kaveza, prenosi Reuters.

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama''

Puma je dječaku zgrabila i počela trgati desnu ruku i rame, a djetetova muka s razjarenom zvijeri trajala je punih 15 minuta, pri čemu je stradala i dječakova 20-godišnja sestra, kojoj je je puma slomila ruku. Službenici zoološkog vrta za tragediju krive nemar, jer tvrde, ništa se ne bi dogodilo da dječak nije posegnuo kroz kavez.

'Kriv je nemar'

'To je očit slučaj nemara, jer ako pogledate mrežu kaveza, njezina svaka rupa ima pet centimetara, što je nedovoljno da njuška velike mačke prođe kroz nju. Izgleda da je dječak sam gurnuo ruku kroz mrežu kaveza', tvrdi Percy Chumbe, menadžer zoološkog vrta. Dječak je umro u bolnici, dva dana kasnije, a što je najtragičnije, mališan je umro od prevelikog gubitka krvi.

Njegova obitelj je u šoku i ožalošćena. Službenici zoo-a kažu kako puma ostaje u svojem kavezu te da ju neće dati uspavati zbog smrtonosnog napada na dječaka.