Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineski sindrom

Top menadžeri bježe glavom bez obzira iz Kine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekstremno zagađenje zraka u Kini sve je veća prepreka velikim kompanijama u privlačenju najboljih stručnjaka na rad u zemlju, koja je druga najjača gospodarska sila na svijetu.

Whitney Foard Small bila je prilično sretna svojim životom i sjajno plaćenim poslom na vodećoj poziciji u jednoj od najvećih autokompanija u Kini, piše portal MSN. No, nakon što je, zbog dišnih problema nekoliko puta završila u bolnici, te na koncu dobila i pismeno upozorenje, te preporuku osobnog liječnika kako bi trebala napustiti Peking, Small je to i učinila i spakirala se za Tajland.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumaglica smanjila vidljivost VIDEO Udišu otrovni smog pun čestica koje izazivaju rak pluća: "Ovo postaje noćna mora" Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 eu zadala nekoliko ciljeva Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom

>>Pekinški zrak označen kao 'opasan po zdravlje' napunio bolnice

Zbog ekstremno loše kvalitete zraka, to su nedavno učinili i vodeći ljudi kompanije Ford. Iako je nastavak karijere u drugoj po jačini gospodarskoj sili na svijetu privlačna ideja, u zadnje vrijeme sve više top menadžera odbija doći u tu zemlju, zbog velike ugroze vlastitog zdravlja.

>>'Nema rizika - putujte u Kinu! Za sada..'

Zasad nema službenih podataka koliko je poslovnjaka napustilo Kinu samo zbog ekstremne zagađenosti zraka, no lovci na talente osjećaju taj trend već duže vrijeme. Iz europske Gospodarske komore u Kini kažu kako stručnjaci napuštaju tu zemlju iz raznih razloga, no gotovo svatko spominje zagađenost zraka i ta činjenica postaje sve veći problem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene