Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti negiraju problem

Pekinški zrak označen kao 'opasan po zdravlje' napunio bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunac atmosferskog onečišćenja ovih je dana u Pekingu prouzročio priljev velikog broja pacijenata s dišnim tegobama u gradske bolnice.

U kineskoj se prijestolnici mjere rekordna atmosferska onečišćenja zraka, dosad neviđene gustoće, pa se Peking doslovno guši u smogu sa štetnim česticama. Broj osoba, koje pate od plućnih tegoba ili imaju poteškoća s disanjem u porastu je za 20 posto. Čak 50 posto bolesnika primljenih u hitnoj službi jedne dječje bolnice žalilo se na respiratorne smetnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peking: Kinezi uvode 'par-nepar' Slika nije dostupna Peking: OI upitne zbog zagađenog zraka?

>> Milijarderi ih financirali da lažu kako industrija ne utječe na klimu!

Američko veleposlanstvo, koje mjeri i objavljuje vlastite podatke o kakvoći zraka, ocijenjuje kako se stupanj onečišćenja ovih dana kreće od ocjene 'veoma štetan' , pa sve do 'opasan po zdravlje'. S druge pak strane, gradske vlasti smatraju kako je u Pekingu - 'niska razina onečišćenja'. Stanovnici Pekinga uglavnom ne vjeruju podacima vlade o onečišćenju okoliša, pa su čak i službeni mediji zatražili od vlasti više transparentnosti. Glavni uzrok atmosferskog onečišćenja u Pekingu je uporaba ugljena u industriji i termocentralama, te stalni porast broja automobila na cestama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene