Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nepoštena mjera'

Tisuće Španjolaca na ulicama zbog povećanja dobi za odlazak u mirovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Španjolaca izašle su na ulice u više španjolskih gradova, prosvjedujući zbog mjera proračunske štednje što ih je donijela vlada premijera Josea Luisa Zapatera.

U štrajku u glavnome gradu Madridu dva su najveća sindikata CCOO i UGT zaprijetila novim općim štrajkom ako vlada nastavi s planom povećanja starosne dobi za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina.

Pročitajte i ovo Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..."

'Ako se plan ove reforme ne povuče, u siječnju ćemo mobilizirati cijelu zemlju', rekao je novinarima glavni tajnik CCOO-a Ignacio Fernandez Toxo. Članovi španjolskoga kabineta trebali bi se sastati u siječnju kako bi usvojili prijedlog o povećanju starosne dobi za odlazak u mirovinu od 2013.

Sindikati mjeru smatraju nepoštenom i neučinkovitom s obzirom na činjenicu da je u zemlji broj nezaposlenih iznimno visok.

>> Španjolska: U štrajk pozvano 2,5 milijuna zaposlenih

U rujnu su se Španjolci u velikom broju odazvali općem štrajku zbog mjera socijalističke vlade o reformi tržišta rada, smanjenju plaća u javnome sektoru i zamrzavanju mirovina. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene