Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tisuće odvjetnika prosvjeduje u Pakistanu protiv Musharrafa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće odvjetnika prosvjedovalo je danas u Lahoreu protiv predsjednika Perveza Musharrafa, a policija je istodobno privela nekoliko prosvjednika s drugog prosvjeda u Karachiju, na jugu zemlje, tri dana nakon pobjede oporbe na parlamentarnim izborima, priopćile su vlasti.

U Lahoreu, na istoku zemlje, oko dvije tisuće odvjetnika pozivalo je Musharrafa da odstupi i da ponovo uspostavi neovisnost sudstva, na mirnim prosvjedima ispred pokrajinske skupštine u Punjabu, nakon čega su se mirno razišli, javlja francuska agencija France Presse.

Pročitajte i ovo OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Strašna tragedija Odvjetnici obitelji dječaka ubojice: "Tužitelj prijetio Vladimiru K. i tražio da potpiše nagodbu na 12 godina zatvora" Jelena Kastaneti Problematično tiskanje knjige Oglasila se nakladnica Marka Babića: "Emocionalno i fizički nisam dobro"

U megalopolisu Karachiju, "uhitili smo šest osoba, među kojima i odvjetnike, a policija je morala uporabiti suzavac kako bi rastjerala prosvjednike", izjavio je časnik Tahir Naved.

Dvije glavne stranke bivše oporbe, stranka pokojne Benazir Bhutto koja je koncem prosinca ubijena u samoubilačkom napadu i stranka bivšeg premijera Nawaza Sharifa trebaju se tijekom večeri dogovoriti o mogućoj koaliciji radi sastavljanja vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene