Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački mediji

Tisuće bivših talibana stiglo u Njemačku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji mogućnost da je tisuće bivših talibanskih boraca u protekle dvije godine ušlo u Njemačku s valom milijuna izbjeglica i migranata, objavio je u subotu njemački magazin Der Spiegel.

Njemački federalni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) obavijestio je sigurnosne službe da se tisuće migranata tijekom procesa traženja azila identificiralo kao bivši talibanski pobunjenici, piše taj magazin.

Pročitajte i ovo Biste li prijavili krijumčare migranata? aktualna tema Biste li prijavili krijumčare migranata? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna

Dodaje se kako glavni federalni tužitelji istražuju najmanje 70 afganistanskih muškaraca iako nije jasno jesu li svi osumnjičeni zbog pripadanja talibanskim militantima.

Šestero osumnjičenih nalazi se u istražnom zatvoru, a preliminarna sudska saslušanja drugih pojedinaca započet će idućeg vikenda, piše Der Spiegel.

Vlada kancelarke Angele Merkel je česta meta kritika zbog puštanja tako velikog priljeva vala migranata u Njemačku, što se pojačalo nakon nekoliko militantnih napada povezanih s izbjeglicama. Vlasti sada aktivno deportiraju odbijene afganistanske tražitelje azila.

Merkel se na izborima koji se održavaju 24. rujna bori za četvrti mandat. Ovog je mjeseca u javnosti branila povećanje broja deportacija Afganistanaca tvrdeći da to rade i druge članice Europske unije.

Otkrila je kako je prihvaćen azil oko 55 posto Afganistanaca u Njemačkoj, dok je 45 posto odbijeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene