Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tinejdžerica uložila osam dolara i postala milijunašica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ashley Qualls nije tipična tinejdžerka, jer već sa 17 godina vodi milijun dolara 'težak' posao. Ashley je osnivačica web stranice whateverlife.com koju je pokrenula prije tri godine sa samo osam dolara koje je posudila od svoje majke.

Investicija se dobro isplatila jer Ashley na njoj godišnje zaradi oko milijun dolara. S tim je novcem kupila veliku kuću iz koje vodi posao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Los Angeles u strahu: Za informacije o pomahnitalom policajcu milijun dolara nagrade Slika nije dostupna Nije njezino Uzela dobitni listić iz koša za smeće, sada mora vratiti milijun dolara!

Ashely se zainteresirala za grafički dizajn još kao mala. Radila je dizajn za prijatelje na MySpaceu koje je obogatila svojim idejama. 

Njezin site dnevno posjeti milijun ljudi, što privlači oglašivače na kojima sve više zarađuje. 

U poslu joj pomaže majka Linda koja kaže da se Ashley prije sramila naručiti pizzu preko telefona, a sada prezentira svoje ideje businessmenima. 

Međutim, nekih se stvari zbog posla morala odreći. Nekada odlična učenica prekinula je školovanje kako bi se potpuno posvetila poslu, od 3.000 dizajna na whateverlife.com njenih je najmanje 1.000. 

'Sada imam više obaveza. Moram razmišljati na više razina, bilo da se radi o financiranju ili zaposlenicima. Moram se brinuti o tome da je sve ažurirano i mnogo drugih stvari', ispričala je Ashely. 

Kreirala je dizajne za pjesme popularnih pjevača, pa i Britney Spears. 

Osim majke, zaposlila je i tri prijateljice od kojih traži minimalno 25 dizajna tjedno. 

'Ashely je dobra šefica. Nije bezobrazna i ne nadzire zaposlenike svako malo kao u nekim drugim kompanijama', rekla je Bre Newby koja radi za Ashely. 

Za razliku od mnogih odraslih, mlada šefica nije podlegla iskušenjima koje donosi bogatstvo. 

Veoma je skromna i isplaćuje si mjesečnu plaću od 3.000 dolara. Prihod od internetske stranice investirala je samo u kuću i stranicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene