Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nedavnim neredima u Tibetu koje je Kina silom ugušila najmanje je 135 osoba izgubilo život, tisuću je ozlijeđeno, a četiristotinjak je uhićeno u posljednja dva tjedna, priopćio je u srijedu u Bruxellesu predsjednik tibetskog parlamenta u progonstvu Karma Chophel.


"Informacije iz Tibeta teško je dobiti, ali mi imamo pouzdane izvore, osobe koje nas zovu riskirajući vlastiti život: s jučerašnjim danom (utorak) potvrđena je smrt 135 osoba", rekao je Chophel na tiskovnoj konferenciji u Europskom parlamentu u Bruxellesu, podsjetivši da "smrt mnogih osoba" još nije potvrđena.

Vezani članci Ilustracija Uhićene tri osobe zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina, četvrta nedostupna hrvatskim vlastima Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Opirala se i tražila pomoć, a oni tvrde da je sve bilo sporazumno? Dvojici Imoćana osumnjičenih za silovanje određen istražni zatvor

"Četiristotinjak osoba je uhićeno, a više od tisuću je ozlijeđeno", dodao je.

"Mislimo da bi broj mrtvih, ozlijeđenih i uhićenih mogao biti deset puta veći od broja kojim raspolažemo", istaknuo je Karma Chophel.