Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema je nigdje

Nestala teta Kim Jong Una: I s njom se obračunao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teta se naime nije pojavila na obilježavanju druge godišnjice smrti Kim Jong Ila, nekoliko dana nakon što joj je pogubljen suprug.

Teta sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una nije bila prisutna na obilježavanju druge godišnjice smrti Kim Jong Ila, i to samo nekoliko dana nakon što je pogubljen njezin suprug, visoki državni dužnosnik Jang Song Thaek, piše Reuters.

Inače, teta Kim Kyong Hui sestra je preminulog Kim Jong Ila. Njezin suprug pogubljen je zbog navodnog pokušaja preuzimanja vlasti i guranja gospodarstva zemlje u 'nekontroliranu katastrofu'.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Kim Jong Un ubio tetka, evo kako je prošla tetka

Supružnici su inače predstavljali vrlo moćan par u Sjevernoj Koreji i bili su snažna sila iza vodstva. Sve dok Jang nije proglašen izdajicom.

Kim Kyong Hui obično ima istaknut položaj na sjevernokorejskim događanjima na kojima stoji uz svog nećaka, a tamošnji mediji nisu izvijestili zašto je bila odsutana s današnje komemoracije u Pjongjangu.

Mladi Kim učvrstio svoju poziciju

Politički analitičari tvrde kako je smaknućem tetka mladi Kim učvrtsio svoju poziciju. Od preuzimanja dužnosti slijedi očeve stope, a a jedina figura koja mu je predstavljala stvarnu prijetnju bio je tetak kojeg se zato riješio.

Tko je zapravo bio Kim Jong-unov tetak?

Sjeverna Koreja kroz svoju je poijest uklonila mnoge dužnosnike, međutim prava je rijetkost da se netko moćan kao Jang smakne tako javno. To je pokazatelj unutarnjih podjela i suprotstavljenih frakcija oko Kim Jong Una.

Mladi vođa je tijekom relativno kratke vladavine zamijenio stare generale i kadrove s ljudima bližim njegovoj dobi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene