Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlast u Sjevernoj Koreji

Kim Jong Un ubio tetka, evo kako je prošla tetka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je što je bilo s utjecajnom tetom sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una nakon prošlotjednog pogubljenja njezina supruga koji je bio druga najmoćnija osoba u državi.

Kćer utemeljitelja Kim Il Sunga, Kim Kyong Hui (67) imenovana je u subotu za članicu važnog odbora za pokope sjevernokorejske vladajuće stranke što se smatra pokazateljem političkog rejtinga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogubljenje tetka Svi očekuju sljedeći potez Kim Jong-una Slika nije dostupna Pale glave FOTO Trenutak kad su tetka Kim Jong-una POTJERALI sa sjednice

Tko je zapravo bio Kim Jong-unov tetak?

Njezin suprug Jang Song Thaek pogubljen je prošlog tjedna nekoliko dana prije druge obljetnice smrti bivšeg vođe Sjeverne Koreje Kim Jong Ila i oca sadašnjeg vođe.

Svi očekuju sljedeći potez Kim Jong-una

Jang je osuđen zbog navodnog pokušaja preuzimanja vlasti i guranja gospodarstva zemlje 'u nekontroliranu katastrofu'. Nakon pada Janga sudbina njegove supruge i tetke sadašnjeg vođe bila je nejasna.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA u subotu je objavila da je ona zadužena za pripremu pokopa jednog od dužnosnika vladajuće garniture.

Članstvo u tom odboru jedan je od pokazatelja moći u državi i neki od članova su premijer Pak Pong Ju i jedan od osam zamjenika maršala Choe Ryong Hae. Kim Kyong Hui sestra je pokojnog vođe Kim Jong Ila koji je umro u prosincu 2011. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene