Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tbilisi optužuje ruske snage da stvaraju privid povlačenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske snage su se u srijedu vratile na položaje u strateškom gruzijskom gradu Gori, rekao je tajnik gruzijskog Vijeća sigurnosti Aleksandar Lomaia, optuživši Moskvu da stvara privid povlačenja.

'Danas su Rusi uništili četiri kontrolne točke u Goriju. Ali nekoliko sati kasnije, oklopna vozila i ruske postrojbe su se vratili i ponovno utvrdili te kontrolne točke', rekao je Lomaia, prenosi agencija France presse.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža

'Rusi stvaraju privid povlačenja. Povuku nekoliko tenkova tijekom dana, ali se noću vrate', optužio je.

'Sve te prevare ukazuju da se ne namjeravaju povući s gruzijskih okupiranih teritorija', dodao je.

Francusko predsjedništvo je navelo u utorak navečer da je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev jamčio u telefonskom pozivu francuskom kolegi Nicolasu Sarkozyju da će 'povlačenje biti završeno 21. ili 22. kolovoza'.

Na terenu nije bilo masovnog ruskog povlačenja, ali su tijekom dana u Gruziji viđena kretanja konvoja u smjeru sjevera, prema Rusiji.

Rusija je rasporedila postrojbe duboko u gruzijskom području kako bi 'prisilila Gruziju na mir' nakon vojne ofenzive koju je Gruzija 7. kolovoza pokrenula protiv pobunjeničke republike Južne Osetije, kažu ruski izvori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene