Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U spasilačkoj akciji iračkih i američkih snaga na sirsku crkvu u Bagdadu ubijena su 52 taoca i policajca.


 Naoružani policajci upali su u crkvu u kojoj su pripadnici Al-Kaide držali vjernike za taoce. Irački pobunjenici su u nedjelju navečer zatočili vjernike i dvojicu svećenika tijekom mise u sirskoj kršćanskoj crkvi Sajedat Al-Najat u središtu Bagdada. Po riječima kaldejskog biskupa, tražili su oslobađanje terorista u Iraku i Egiptu.

Vezani članci Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu Prosvjedi zbog novih napada Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi"

>> Bagdad: U nizu eksplozija najmanje 29 ubijenih

>> Unatoč bombardiranju: Irak posjetilo 165 turista u godinu i pol

Nekoliko sati nakon otmice, iračke sigurnosne snage napale su pobunjenike, uz potporu američkih vojnika, koji unatoč tome što je njihova misija završila u kolovozu, mogu primijeniti silu ako su napadnuti ili ako Irak zatraži njihovu pomoć. Policijski zapovjednik koji je sudjelovao u operaciji potvrdio je da je jedan od pobunjenika aktivirao eksploziv koji je nosio u prsluku kada su se policijske snage pokušale probiti u crkvu. (Hina)