Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjećivali arheološka nalazišta

Unatoč bombardiranju: Irak posjetilo 165 turista u godinu i pol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irak je od veljače 2009. do rujna 2010. posjetilo 165 turista, objavilo je iračko ministarstvo za turizam i starine, po državnom dnevnom listu.

Zanemarujući upozorenja svojih vlada turisti su većinom došli iz europskih zemalja poput Njemačke, Švicarske i Velike Britanije, kao i Tajvan i Australije, izvijestio je dnevnik al-Sabah.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Oni su posjećivali arheološka nalazišta u gradovima kao što su Nasirija, Mosul, Samara te na području regije Kurdistan. Turisti su obično ostajali sedam do deset dana i obilazili muzeje i povijesne znamenitosti, navodi list.

>> Ahmadinedžad: Sto neodgovorenih pitanja o 11. rujnu

Unatoč nestabilnosti i ciljanim napadima na vjerske procesije Irak je u posljednje četiri godine posjetilo i više od četiri milijuna hodočasnika iz više od 30 zemalja, reklo je ministarstvo turizma.

Hodočasnici su većinom posjećivali sveta mjesta šijitskih muslimana u Karbali, Nadžafu i Samari. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene