Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Test za premijera

Talijanska vlada tražit će glasovanje o povjerenju zbog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada tražit će glasovanje o povjerenju zbog proračuna za 2014. koje će biti test za premijera Enricoa Lettu prvi put otkako je desni centar Silvija Berlusconija zaprijetio da će izaći iz koalicije.

Lettina vlada je gotovo sigurna da će preživjeti glasovanje uz potporu stranke Novi desni centar koja je osnovana sredinom mjeseca nakon što se stranka Narod sloboda rascijepila na Novi desni centar i Berlusconijevu frakciju.

Bivši talijanski premijer Berlusconi dao je svojoj stranci opet ime Forza Italia.

Berlusconi je tada izjavio da je njegova stranka desnoga centra izašla iz vladajuće koalicije premijera Enrica Lette, ali da nema dovoljno zastupnika da bi je srušila u parlamentu.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Slika nije dostupna Oporba protiv poreza na nekretnine NAPETO U SLOVENIJI: Glasovanje o proračunu za iduću godinu i povjerenju vladi

>>Berlusconi naglo promijenio mišljenje, Italija nije ostala bez vlade

Berlusconijeva izjava uslijedila je nakon što je njegovu stranku Naroda slobode (PDL) napustio ministar unutarnjih poslova i bivši stranački tajnik Angelino Alfano, koji se usprotivio Berlusconiju i osnovao frakciju koja je željela ostati u vladi.

Ovo je glasovanje samo dio procedure vezane za usvajanje proračuna u parlamentu koje mora biti završeno do kraja godine. Trebalo bi se održati u utorak, ali bi moglo biti odgođeno.

'Glasovanje o povjerenju je potrebno ne samo zato da bi zajamčilo brzo usvajanje (zakona o proračunu) nego i da potvrdi... povjerenje između vlade i njezine parlamentarne većine', kazao je ministar za parlamentarna pitanja Dario Franceshini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene