Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao Lettu

Berlusconi naglo promijenio mišljenje, Italija nije ostala bez vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je nekadašnji premijer Silvio Berlusconi ostao izoliran u vlastitom političkom bloku, nije mu preostalo druge nego pozvati na podršku vladi Enrica Lette na glasanju o njezinu povjerenju.

Talijanska vlada Enrica Lette prošla je u srijedu velikom većinom ključno glasovanje o povjerenju u Senatu, nakon promjene mišljenja Silvija Berlusconija koji je isprva tražio njezino rušenje a potom pozvao na izglasavanje povjerenja.

Pročitajte i ovo Pogreb Silvija Berlusconija - 4 Pokopan Berlusconi FOTO Podjele i na dan pogreba: "Bio je čovjek sa željom za životom, željom za ljubavi" Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

>> Italija u političkom kaosu: 'Ovo Talijanima nije ništa novo'

Senatori su se s 235 od njih 307 prisutnih izjasnili za potporu vladi premijera Enrica Lette koji od travnja nastoji ujediniti lijevi i desni centar.

Potrebna većina bila je 153 glasa. Sedamdeset senatora glasovalo je protiv.

Berlusconi je izazvao u srijedu iznenađenje pozivom parlamentarnim zastupnicima da izglasuju povjerenje Lettinoj vladi, prenosi AFP.

'Odlučili smo se za izglasavanje povjerenja', kazao je u Senatu, četiri dana nakon što je izazvao političku krizu.

Vođa talijanske centrističke desnice povukao je svoje ministre iz kabineta, a agencije su ocijenile da je Papi tim potezom 'treću najveću ekonomiju eurozone bacio u kaos'. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene