Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvanaest kamiona za opskrbu NATO-a u Afganistanu uništeno je u napadu talibana na parkiralištu za kamione na sjeverozapadu Pakistana, objavila je policija.


Takvi napadi usmjereni su često na konvoje namijenjene snagama NATO-a raspoređenima u Afganistanu, upućenima iz Karačija, velike luke na jugu zemlje, prema sjeverozapadu i afganistanskoj granici.

Pobunjenici naoružani raketama i zapaljivim bombama napali su danas parkiralište za kamione u Farhadu, na izlazu iz Pešavara, grada na sjeverozapadu Pakistana. 'Nije bilo žrtava, ali je vatra razorila 12 kamiona s potrepštinama namijenjenima NATO-u', izjavio je lokalni policijski dužnosnik Fazal Wahid.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama Napad nožem, ilustracija Podstanar (44) nakon svađe izbo vlasnicu stana (74), preminula je u bolnici

'Morali smo pozvati pojačanje jer su talibani bili brojniji od naših ljudi i teško naoružani', dodao je on.

Izlazeći iz Pešavara, konvoji NATO-a kreću se prema Afganistanu planinskim prijevojem Khiber, kroz plemenska poluautonomna područja gdje su talibani i ostale islamističke skupine posebno aktivni.