Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski talibani preuzeli su odgovornost za napad na bazu mornaričkog zrakoplovstva Mehran u gradu Karachiju, jedno od najčuvanijih vojnih postrojenja u državi. Napad je počeo u nedjelju navečer, u 22.30 sati po lokalnom vremenu, a u ponedjeljak ujutro još uvijek se čula pucnjava iz vojne baze.


Jedan vojni dužnosnik izjavio je da borbe unutar baze još uvijek traju, a napadači, koji su zaklon potražili u jednoj od zgrada unutar baze, nalaze se u okruženju. Talibanski glasnogovornik je u telefonskoj izjavi za novinsku agenciju Reuters kazao da je napad na vojnu bazu osveta za smrt Osame bin Ladena, vođe terorističke organizacije Al Qaedae, kojeg su američke specijalne postrojbe ubile 2. svibnja u Pakistanu.

Vezani članci Crkva u Sukošanu Časna sestra iz Sukošana ostaje pri svome: "Pred Bogom i narodom tvrdim da me svećenik nije izudarao" Joe Biden nakon napada na Kabul Američki predsjednik Joe Biden o samoubilačkim napadima u Kabulu: "Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, ulovit ćemo vas i platit ćete"

>> Talibani: Amerikanci nisu predočili dovoljno dokaza o smrti bin Ladena

Dodao je i da napadači imaju streljiva i hrane za tri dana. Po njemu, bazu je napalo 22 talibana, dok vojni izvori govore da je u napadu sudjelovalo 15 talibana koji su bili naoružani jurišnim puškama, raketnim bacačima i ručnim bombama.
Prema prvim informacijama u talibanskom napadu na vojnu bazu poginula su dva vojnika i tri vatrogasca, a 11 osoba je ranjeno, te je uništen jedan vojni zrakoplov. Također, neprovjerene informacije govore da je vojska ubila petoricu napadača.

Napadi na vojna postrojena automatski povlače i pitanje o sigurnosti pakistanskog nuklearnog arsenala, a prepostavlja se da Pakistan ima između 60 i 120 nuklearnih bojevih glava. No, pakistanske civilne i vojne vlasti tvrde da je nuklearni arsenal apsolutno siguran i pod kontrolom, te da nema šanse da dođe u ruke terorista. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju