Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U odnosu s Kinom

Tajvanu primarni gospodarski, a ne politički sporazumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki mirovni sporazum između Tajvana i Kine bio bi od koristi za obje strane, ali Tajvan želi sklapanje gospodarskih sporazuma prije političkih, objavila je u četvrtak tajvanska vlada.

Kineski premijer Wen Jiabao ranije je u četvrtak rekao u Pekingu da je kineska vlada spremna stvoriti uvjete za zaključivanje mirovnog sporazuma između Taipeija i Pekinga.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

'Mirovni sporazum ima prednosti za obje strane', kazao je glasnogovornik tajvanskog premijera te dodao: 'Ali mi prvo želimo gospodarske a onda političke sporazume'.

>>Kina-Tajvan: Prvi izravni let nakon pet desetljeća

Kina tvrdi da ima suverenitet nad Tajvanom od kraja kineskog građanskog rata 1949. godine kada su poražene nacionalističke snage pobjegle na taj otok. Peking je uvijek tvrdio da će Tajvan dovesti pod svoju vlast, ako treba i silom.

Veze između Tajvana i Kine su se poboljšale otkako je tajvanski predsjednik Ma Ying-jeou, blizak Pekingu, preuzeo dužnosti prošle godine, tako da su Tajvan i Kina potpisale dogovore o suradnji u području turizma i poboljšali gospodarske odnose.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene