Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina-Tajvan: Prvi izravni let nakon pet desetljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put u pet desetljeća Kina i Tajvan u petak su otvorili izravne zračne linije, signalizirajući novi pravac u odnosima između dvaju dugotrajnih rivala.

Zrakoplov tvrtke China Southern Airlines poletio je u 6.31 sati po lokalnom vremenu sa 258 putnika, među kojima stotinjak turista za Taipei, gdje je sletio u 8.10.

Pročitajte i ovo Policija uhitila problematičnog muškarca Uhićena jedna osoba VIDEO Avion morao prisilno sletjeti zbog tučnjave Britanaca: "Skupina muškaraca pila i maltretirala putnice" Zastava Tajvana Povukli priznanje Tajvan izgubio jednog od rijetkih saveznika: "Prekidamo diplomatske odnose..."

Tijekom jutra predviđena su još četiri čerter leta iz Pekinga, Šangaja, Nanjinga i Xiamena. Očekuje se da će Tajvan tijekom ovog tjedna posjetiti oko 760 kineskih turista. Otvaranje čarter letova tijekom vikenda dio je paketa što ga je sa suradnicima osmislio tajvanski predsjednik Ma Ying-jeou u potrazi za ekonomskom suradnjom s Kinom i smanjenjem opasnosti od potencijalnog rata.

Ma se nada da će se broj čarter letova vikendom povećati, te da će rezultirati svakodnevnim čarter letovima diljem Tajvana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene