Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajvan: Melamin pronađen u proizvodima Nestlea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanske vlasti zabranile su prodaju šest mliječnih proizvoda marke Nestle u kojima je otkriven melamin, prenijeli su mediji.

"Proizvodi iz kineske pokrajine Heilongjiang testirani su na melamin, u njima su pronađene manje količine te toksične tvari te su odmah povučene iz prodaje", rekao je ministar zdravstva, Yeh Ching-chuan.

Pročitajte i ovo Lai Ching-te Potencijalni sukob Rezultati povijesnih izbora novi su udarac za Kinu: Hoće li vojno intervenirati? Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!"

Proizvodi se za Shuangcheng Nestle Co. proizvode u toj kineskoj pokrajini za marku Nestle i Klim. Iz Nestlea-Tajvan izvijestio su kako se melamin nije dodavao u njihove proizvode. 

>> Melamin u 31 kineskom proizvodu na bazi mlijeka u prahu

>> Kina: Optužnice protiv osoba povezanih sa skandalom s mlijekom

"Poštovat ćemo odluku uprave o povlačenju proizvoda iz prodaje, no ponavljamo da se u naše proizvode melamin nije dodavao," rekao je novinarima na Tajvanu glasnogovornik grupe Liang Chia-ruei. Za sada je poznato da je oko 10 posto mlijeka u prahu na Tajvan uvezeno iz Kine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene