Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Optužnice protiv osoba povezanih sa skandalom s mlijekom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je protiv 27 osoba podignuta optužnica za umiješanost u proizvodnju i prodaju kontaminiranog mlijeka od kojega se razboljelo više od 54.000 djece, objavili su u utorak državni mediji.

Tih 27 osoba bilo je među 36 privedenih povezanih s tvrtkom Sanlu protiv kojih se vodi istraga.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

>> Kontaminirano mlijeko u Kini: Gotovo 13.000 djece hospitalizirano

Tvrtka Sanlu priznala je 11. rujna da je mlijeko u prahu za dojenčad sadržavalo toksičnu supstancu koja se koristi u izradi smola i ljepila.

Nakon toga pokrenuta je istraga protiv još 21 proizvođača mlijeka te se ispituje cijeli niz proizvoda koji sadrže mlijeko.

U ponedjeljak je agencija Nova Kina objavila da su uhićene 22 osobe koje su sudjelovale u proizvodnji i prodaji melamina koje se dodavalo mlijeku.

Prema službenim podacima, koji nisu ažurirani od 22. rujna, od bubrežnih problema uzrokovanih melaminom umrlo je četvero dojenčadi.

Melamin se mlijeku dodaje zato da bi se na analizi pokazala viša razina proteina i time prikrilo da je mlijeko razrijeđeno vodom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene