Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajfun Tomas 4. kategorije na ljestvici s 5 stupnjeva pogodio je u ponedjeljak sjever i istok otočja Fidži, uništivši više desetaka kuća, nanijevši štetu usjevima i natjeravši desetak tisuća ljudi da napuste svoje domove, priopćile su mjesne vlasti.


Zasad je zabilježen samo jedan smrtni slučaj, a riječ je o ženi koja se utopila pošto ju je zahvatio val u nedjelju, uoči dolaska tajfuna, na otoku Vanui Levu, na sjeveru. Direktor Državnog ureda za izvanredna stanja Padžiliai Dobui izvijestio je da je poginulo 'nekoliko' osoba, što nije potvrđeno. Tomas prate vjetrovi koji pušu prosječnom brzinom od 175 km/h. Tajfun je na moru uzrokovao valove od 7,20 m, pa je svim brodovima upućen poziv da izbjegavaju to područje.

Vezani članci Grom udario toranj crkve na Braču FOTO VIDEO Grom udario u toranj crkve na Braču: "Veliki komadi, gromade kamena su pale... Oštećeni su auti i krovovi kuća" Tajfun na Filipinima Tajfun Goni usmrtio četiri osobe na Filipinima: Dijete (5) odnijela poplava

>> Tajfun na Fidžiju: 5.000 evakuiranih

'Tajfun će 12 sati zadržati najveću moguću snagu prije nego počne slabjeti', rekao je Rajendra Prasad, direktor meteorološke službe. Prije dolaska na Fidži, Tomas je poharao Fotunu, na francuskom otočju Wallis i Futuna, sjevernoistočno od Fidžija, pričinivši veću materijalnu štetu i oštetivši raslinje. (Hina)