Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećene kuće

Tajfun na Fidžiju: 5.000 evakuiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan tajfun, jačine četiri stupnja na ljestvici do pet, pogodio je sjever otočja Fidži, oštetivši brojne kuće, a oko 5.000 stanovnika toga područja evakuirano je, izvijestio je Ured za prirodne katastrofe i nesreće.

Tajfun Tomas karakteriziraju vjetrovi koji pušu prosječnom brzinom od 175 km/h, a u predstojećih 12 do 24 sata bi, kako su najavili meteorolozi, mogli dosegnuti i 200 km/h, s povremenim udarima do 270 km/h. Na moru je tajfun Tomas podigao valove visoke i do 7,2 m, pa su svi brodovi upozoreni da izbjegavaju plovidbu tim područjem. 'Tajfun bi svoj vrhunac trebao dosegnuti tijekom noći ili sutra ujutro', rekao je šef lokalne meteorološke službe Rajendra Prasad. Iz kuća je evakuirano oko 5.000 osoba, za čiji su se privremeni smještaj pobrinule vlasti. Osobito je na udaru otok Vanua Levu.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi

Ceste su blokirale odlomljene grane i stabla koja je uništio vjetar, električni vodovi su uništeni, a onemogućena je i komunikacija s manjim otocima. Tomas bi se s otoka Vanua Levu trebao kretati prema glavnome otoku Fidžija, Viti Levu. Na arhipelagu Fidži ukupno živi nešto manje od milijun stanovnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene