Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio svjedok

'Žrtva je samo bježala od elektrošokera, a policajac je u njega ispalio 8 metaka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedini svjedok ubojstva u kojem je policajac pucao nenaoružanom čovjeku osam puta u leđa ispričao je detalje onog što je vidio.

Slučaj policajca iz Južne Karoline koji je osam puta pucao u leđa nenaoružanom čovjeku zgrozio je svijet, a možda još i više činjenica da je sve pokušao prikriti mijenjanjem dokaza na mjestu zločina. Vjerojatno nikad ne bi bio optužen za ubojstvo da nije bilo slučajnog prolaznika koji je sve snimio svojim mobitelom. Feidin Santana, svjedok ubojstva, ispričao je detalje tog nesretnog događaja za NBC News.

Tvrdi da su se policajac Michael Slager i Walter Scott hrvali na zemlji nekoliko sekundi prije nego što je Scott ubijen.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''



Slager ga je zaustavio zbog neispravnog svjetla na automobilu. Prije nego što je Santana počeo snimati što se događa, tvrdi da je policajac protiv Scotta koristio Taser, tzv. pištolj elektrošoker.



'Bili su na zemlji prije nego što sam počeo snimati. Sjećam se da je policajac potpuno vladao situacijom. Pritisnuo je Scotta, no ovaj je samo pokušao pobjeći od elektrošokera. Na snimci se čuje zvuk Tasera. Mislim da je Scott samo htio da ga prestane udarati struja', ispričao je Santana.

VIDEO Policajac mu zbog neispravnog svjetla u leđa ispalio 8 metaka!

To je u suprotnosti s onim što je optuženi policajac rekao istražiteljima a ovi novinarima - da je Scott Slageru oteo elektrošoker i pokušao ga njime napasti. Policajca je demantirala Santanina snimka na kojoj se vidi kako ne samo da Scottu puca osam puta u leđa već i to da je, nakon što ga je ubio, do njega stavio električni pištolj kako bi ispalo kao da je ga žrtva koristila.

Santana je snimku predao obitelji ubijenog, a ovi istražiteljima.

'Policajac je donio lošu odluku, i za to mora platiti. Walter Scott nije ovo zaslužio, nije trebao biti ubijen i postojali su drugi načini na koji su ga mogli uhititi', smatra svjedok ovog teškog ubojstva.

Policajac Michael Slater čak bi mogao dobiti i smrtnu kaznu, pišu američki mediji.

Gradonačelnik Nort Charlestona u kojem se dogodilo ubojstvo Waltera Scotta kazao je da su naručili 150 malih kamera koje će policajci na terenu, osobito oni koji patroliraju ulicama, morati nositi na odjeći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene