Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u trgovini

Potresna svjedočanstva iz trgovine užasa u Coloradu: ''Mislio sam da je najsigurnije mjesto u Americi, a zamalo sam poginuo zbog soka i čipsa''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedoci pucnjave u Coloradu opisali su trenutke užasa kada je muškarac ušetao u trgovinu i počeo pucati. Među desetero ubijenih je i policajac koji je među prvima došao na mjesto događaja. Iza sebe je ostavio sedmero djece.

Kupovina namirnica u gradu Boulder u državi Colorado pretvorila se u noćnu moru nakon što je muškarac, čiji je identitet još uvijek nepoznat, ušetao u trgovinu i počeo pucati po ljudima. Ubio ih je deset.

Ryan Borowski, jedan od svjedoka pucnjave, koji je i sam bio u trgovini u trenucima užasa, ispričao je za CNN da se odjednom začula rafalna paljba, nakon čega je počeo trčati.

''Svi smo potrčali prema kraju trgovine, zaposlenici su nas sve pustili van kroz stražnja vrata. Svi su pomagali jedni drugima, trčali smo najbrže što smo mogli'', ispričao je mladić.

Prestravljena lica i trčanje

Napadača, kaže, nije vidio. ''Vidio sam prestravljena lica kako trče prema meni. Tada sam se i ja okrenuo i potrčao u drugom smjeru'', rekao je.

Šokirani mladić kazao je kako nikada nije mogao niti zamisliti da bi se ovako nešto moglo dogoditi u Boulderu. "Mislio sam da je najsigurnije mjesto u Americi, a ja sam zamalo poginuo zbog soka i vrećice čipsa", kaže.

Još jedan svjedok, Neven Sloan, ispričao je kako je sa suprugom kupovao gljive i mlijeko kad je čuo prasak. "Nisam znao je li to pucnjava ili nešto slično, ali vjerojatno su prošle tri sekunde prije nego što smo čuli još jedan pucanj. Odmah sam dojurio do supruge i rekao: 'Moramo odavde!''' ispričao je Neven za CNN.

Zastrašujući SMS od svoga je cimera primio Andrew Hummel, koji je bio u trgovini u trenutku pucnjave. Njegov cimer Mason zaposlenik je trgovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krvoproliće u Coloradu Užas u Americi: Desetero ubijenih u drugoj pucnjavi u manje od tjedan dana, muškarac pucao na ljude u trgovini. Objavljena snimka privođenja napadača

''To je jedna od najstrašnijih poruka koje je poslao, samo je napisao: 'Ljudi, volim vas. Ako ovo pođe po zlu, hvala vam za sve.' To je nešto što nikada ne želim čuti od svojih prijatelja. Bilo je strašno, zaista strašno'', ispričao je potreseni Andrew.

Ubijen policajac

U pucnjavi je ubijeno desetero ljudi, a među njima i 51-godišnji policajac Eric Talley, koji je među prvima stigao na mjesto masovne pucnjave. Iza sebe je ostavio sedmero djece.

"Volio je svoju obitelj više od svega", rekao je njegov otac Homer Talley u telefonskom intervjuu za CNN.

Šefica lokalne policije Maris Harold kazala je da će Talley ostati upamćen kao ''izuzetan časnik''.

Ovo je druga masovna pucnjava u SAD-u u manje od tjedan dana. Prošlog je tjedna 21-godišnjak u tri salona za masažu ubio osmero ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene