Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravopisne pogreške u Nišu

Svijet se smije Srbiji: Ne znaju prezime Alberta Einsteina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika pogreška gradskih službi u srbijanskom Nišu. Prezime jednog od najvećih znanstvenika, fizičara Alberta Einsteina, krivo su napisali na ploči koja označava njegovu ulicu u Nišu.

Umjesto 'Ajnštajn' na ploči koja označava njegovu ulicu piše 'Anštajn'. Da stvar bude još tragičnija, istu pravopisnu grešku napravili su i kada je u pitanju ulica Einsteinove supruge Mileve Marić Einstein. I ona se u Nišu preziva 'Anštajn' umjesto 'Ajnštajn'.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

Srbijanski Blic prenosi da su ploče postavljene po nalogu Gradske uprave za komunalne djelatnosti u kojoj kažu da nisu znali za ovu grešku te se opravdavaju da su postupili po odluci Skupštine.

'Kada gradska Komisija za promjene imena donese prijedlog on se šalje na suglasnost Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Potom ga usvaja Skupština grada. U suglasnosti koju je izdalo Ministarstvo stoje nazivi Ulica Alberta Anštajna i Mileve Marić Anštajn pa je i Skupština grada usvojila takvu odluku. Čak i da primijetimo grešku mi nemamo pravo da je ispravljamo na svoju ruku', kazao je pomoćnik načelnika Uprave za komunalne djelatnosti Čedomir Stipsić za Blic. I dodaje da se greška može ispraviti uz suglasnost Ministarstva za vršenje ispravke.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene