Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švicarski dječak koji je prije pet godina pronašao novčanicu od tisuću švicarskih franaka u petak ju je dobio zbog toga što nitko u međuvremenu nije prijavio gubitak.


Sada 15-godišnji dječak prije pet godina predao je policiju novčanicu koju je pronašao na ulici. Prema švicarskim zakonima sve što je pronađeno na javnim površinama dobija nalaznik ukoliko se tijekom pet godina ne javi pravi vlasnik.

Vezani članci Policija, ilustracija Brzi i žestoki usred Vukovara: Dvojica pobjegla iz BMW-a policajcima, ali 27-godišnji Šveđanin ipak nije bio toliko brz Dopisivanje, ilustracija Upoznala ga preko interneta i uplatila mu pola milijuna kuna. Posumnjala tek kad se prestao javljati

"Bio je vrlo sretan. S 15 godina znate što napraviti s tisuću franaka", kazao je predstavnik gradske vlasti u Zuerichu Thomas Winkelmann.

Dječak je dobio istu novčanicu koju je pronašao kao desetogodišnjak. Winkelmann kaže kako nalaznici povremeno donesu novčanice od 50 ili 100 švicaraca no novčanica od tisuću franaka je prava rijetkost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook