Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet godina nakon pronalaska

Švicarska: Dječak može zadržati pronađenih tisuću švicaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarski dječak koji je prije pet godina pronašao novčanicu od tisuću švicarskih franaka u petak ju je dobio zbog toga što nitko u međuvremenu nije prijavio gubitak.

Sada 15-godišnji dječak prije pet godina predao je policiju novčanicu koju je pronašao na ulici. Prema švicarskim zakonima sve što je pronađeno na javnim površinama dobija nalaznik ukoliko se tijekom pet godina ne javi pravi vlasnik.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Ilustracija Obratite pažnju Pustili pola milijuna lažnih kovanica od dva eura: Znate li kako ćete prepoznati krivotvorine?

"Bio je vrlo sretan. S 15 godina znate što napraviti s tisuću franaka", kazao je predstavnik gradske vlasti u Zuerichu Thomas Winkelmann.

Dječak je dobio istu novčanicu koju je pronašao kao desetogodišnjak. Winkelmann kaže kako nalaznici povremeno donesu novčanice od 50 ili 100 švicaraca no novčanica od tisuću franaka je prava rijetkost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene