Svi ostaci zrakoplova Germanwingsa na letu 4U9525 pokupljeni su s mjesta na kojemu se srušio u francuskim Alpama 24. ožujka, pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade, izjavio je za dpa glasnogovornik francuske vojne policije.


Radnici su skupili 42 tone ostataka, a ekipe Lufthanse počele su uklanjati otrovne tvari preostale od pada. U zrakoplovu je bilo oko četiri tone goriva i 95 litara ulja i maziva.

Vezani članci Slika nije dostupna U Sredozemnom moru pronađeni ostaci zrakoplova EgyptAira Slika nije dostupna Je li se Andreas Lubitz u zadnjem trenutku predomislio i pokušao izravnati zrakoplov?

Njemački istražitelji nastavljaju tragati za motivima kopilota Andreasa Lubitza, koji je prema rezultatima istrage odlučio zatvoriti se u kokpit i srušiti letjelicu.

Ovaj slučaj izazvao je široku raspravu o mehanizmima nadzora nad članovima posade zrakoplova kojima je dijagnostiricana duševna bolest, a zrakoplovne tvrtke izmijenile su pravila o broju članova posade u kokpitu.

Druga 'crna kutija' potvrdila stravičan potez: Kopilot je namjerno srušio zrakoplov

Njemački istražitelji objavili su da je Lubitz imao depresiju i suicidalne tendencije te da je tjedan dana prije nesreće tragao na internetu za informacijama o zaključavanju kokpita. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook