Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lagao na sve strane

Curi sve više detalja o Lubitzu - no motiv je i dalje zagonetka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kopilot Germanwingsa, za kojeg se sumnja da je namjerno srušio zrakoplov sa 150 putnika u francuskim Alpama, navodno je lagao liječnicima govoreći im da je na bolovanju iako je tada upravljao komercijalnim zrakoplovima, piše njemački tisak, a istraga otkriva da je na internetu pretraživao stranice o samoubojstvu.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, njemački dnevni list Bild piše da je 27-godišnji Andreas Lubitz zatražio liječničku pomoć zbog vida. Iako je liječnicima rekao da je pilot, a spominjao je i kompaniju Germanwings, Lubitz je namjerno zatajio da i dalje radi, iako to zbog svog zdravstvenog stanja nije smio.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Slika nije dostupna Ne žele riskirati pogrešku Identifikacija bi mogla potrajati mjesecima: 'Ovisno o pronađenim dijelovima tijela'

Da je liječnicima rekao da još radi, oni bi možda bili narušili povjerljiv odnos između liječnika i pacijenta i obavijestili njegova poslodavca, kompaniju Germanwings, da je Lubitz opasan za druge.

Prema dokumentaciji koju je Bild dobio na uvid, Lubitz je krajem 2014. imao prometnu nesreću i žalio se na probleme s vidom. No, njegov motiv da pilotu ne dopusti povratak u kabinu Airbusa 320 i da, kako se čini, namjerno sruši zrakoplov, i dalje je zagonetka.

U Alpama pronađena i druga crna kutija Airbusa 320!

Iz zdravstvenog kartona vidljivo je da je Lubitz uzimao lijekove za depresiju, tjeskobu i napadaje panike te umirujuće sredstvo Lorazepam.

Njemački istražitelji su istodobno objavili da je Lubitz prije fatalne nesreće na internetu tražio podatke o sigurnosnom mehanizmu vrata pilotske kabine. Također je, dodaju istražitelji, na internetu pretraživao stranice o samoubojstvu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene