Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Teroristički čin'

Švedski obavještajni čelnik: Eksplozije u Stockholmu su terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplozije u središtu Stockholma u subotu su 'teroristički čin', potvrdio je čelnik švedske obavještajne službe (SAPO).

'Pokrenuli smo istragu za terorizam na temelju švedskih zakona', rekao je Anders Thornberg, ravnatelj odjela za sigurnost, na tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Situacija izvan kontrole VIDEO Kaos u Berlinu: Izbio požar na policijskom poligonu, gradom odjekuju ekplozije, veliki metalni predmeti padaju uokolo Teodoro Obiang Nguema (AFP) Nesreću je izazvao nemar Stravične eksplozije u Ekvatorijalnoj Gvineji: Poginulo najmanje 15 ljudi, ozlijeđeno više od 500

'Riječ je o samoubilačkom napadu, kakvih dosad nije bilo u Švedskoj', dodao je čelnik koji nije htio otkriti identitet počinitelja neuspjela atentata prije nego se obavijesti njegovu obitelj.

Dvije eksplozije odjeknule su jučer poslijepodne u trgovačkom središtu Stockholma, pri čemu je poginula jedna osoba za koju se pretpostavlja da je počinila napad, a dvije su lakše ozlijeđene.

Neposredno prije napada, švedska novinska agencija TT i SAPO primili su poruku nepoznata izvora u kojima se najavljuju skore 'akcije', osuđuje sudjelovanje švedske vojske u međunarodnim snagama u Afganistanu i švedski karikaturst Lars Vilks koji je proroka Muhameda prikazao kao psa, naziva 'svinjom'.

Glasnogovornik predsjednika vlade Fredrika Reinfeldta rekao je da vlada zasad nema komentara na ovaj događaj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene