Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu u NATO-u

Švedska vojska presrela ruske bombardere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski borbeni zrakoplovi presreli su četiri ruska vojna aviona s isključenim transponderima u međunarodnom zračnom prostoru nad Baltičkim morem, priopćila je u utorak švedska vojska.

Odnosi između Zapada i Rusije su napeti kao rezultat uloge Moskve u sukobu u Ukrajini i njezine aneksije Krima, a tome pridonose i pojačane ruske vojne aktivnosti na Baltiku.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Švedska, koja nije članica NATO-a, priopćila je da je presrela dva ruska bombardera koji su letjeli u pratnji dva lovca tipa Flanker.

Rusi opet pokazali mišiće: Dva bombardera uletjela u tuđi zračni prostor

"Razina prijetnje Švedskoj nije se povećala, ali švedske oružane snage prate... pojačanu aktivnost u našem susjedstvu", navodi se u priopćenju vojske.

Rusija je povećala broj letova nedaleko od granica Europe posljednjih nekoliko godina, prisiljavajući zrakoplove iz zemalja članica NATO-a i njihovih saveznica poput Švedske da ih presretnu stotine puta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene