Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pedofilija

Svećenici seksualno zlostavljali đake u jezuitskoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj je u javnost izronio slučaj silovanja u jezuitskoj školi u Berlinu, za koji su odgovorna dvojica svećenika i bivših predavača u toj školi.

Iako zlostavljanja datiraju iz perioda od 1980.-1982. godine, slučaj se ponovno razbuktao jer je jedna od žrtava, sada 45-godišnji Manfred T., odlučila napokon progovoriti o strahotama, koje je proživio pod paskom dvojice perverznih svećenika. Manfred je danas ugledan čovjek, a jezuitsku školu Canisius Kolleg, pohađao je između 1975. i 1982. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija Armagedon U susjedstvu uhićeno sedmero pedofila: Seksualno zlostavljali djecu od 3 do 14 godina, širili dječju pornografiju Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

>> Zbog skandala irski biskup dao ostavku, Papa je prihvatio

Za jedne berlinske novine, rekao je kako je njegov učitelj, Wolfgang S. nosio sportsku odjeću, za razliku od ostalih svećenika, koji su nosili halje. Dodao je kako se Učitelj Wolfgang, generalno činio kao dobra osoba i predavač, no na kraju se ispostavilo kako je on zlorabio povjerenje učenika, za svoje perverzne potrebe. Manfred je rekao i kako mu je svećenik, zbog nestašnog ponašanja i stalnog upadanja u nevolje, jednom prilikom ponudio neobičnu pogodbu.

Šibanje po goloj stražnjici i tuširanje s dječacima

'Ponudio mi je dogovor za koji nitko, osim nas nije smio znati. Rekao mi je da će sve zaboraviti, ako mu dozvolim da me lupa po goloj stražnjici', ispričao je Manfred, a prenosi Bild. Kako se uplašio druge kazne, prihvatio je ponudu, jer se bojao što bi ostali učitelji mogli reći njegovom ocu, u vezi s njegovim ponašanjem u školi. Wolfgang ga je nakon toga 50 puta išibao štapom po goloj stražnjici, a netko je upao u njihovu tajnu prostoriju i fotografirao scenu, samo Manfred tvrdi da nije vidio tko je to bio.

Wolfgang, međutim, nije stao samo na jednom učeniku, već je stalno provodio vrijeme sa svojim učenicima, plivajući s njima i tuširajući se zajedno s njima. No pedofilski nastrojen svećenik htio je otići i korak dalje, pa je Manfredu ponudio i da ode s njim u Čile tijekom čitavih ljetnih praznika. Njegov plan se izjalovio, jer su se pojavile fotografije s njim u kompromitirajućim situacijama zajedno s učenicima. 1982. godine, bio je zbog toga primoran napustiti školu, a BBC piše kako postoji sumnja da su Wolfgang S. i Peter R. nastavljali sa svojim perverzijama po školama u Španjolskoj, Meksiku i Čileu.

Isprika s vrha njemačke katoličke crkve

Prošlog mjeseca, Wolfgang S., koji sada živi u Čileu, poslao je pismo isprike dijelu svojih bivših učenika. Neki mediji isto tako prenose kako je jedan od učenika, zbog zlostavljanja pokušao izbosti učitelja Petera R. 1980. godine, prije nego li je počinio samoubojstvo. Peter R., zbog skandala je isto tako morao napustiti jezuitsku školu početkom 80-ih godina prošlog stoljeća. Ipak, u njihovo se ime ispričao i njemački katolički poglavar, Stefan Dartman. 'Ispričavam se što odgovorni u to vrijeme nisu reagirali i pokrenuli istragu na vrijeme, kao što su to trebali učiniti', zaključio je i dodao kako zna za još 25 sličnih slučajeva u još dvije katoličke škole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene