Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena je preminula

Pacijentici smetala buka uređaja za kisik druge žene u sobi pa ga je isključila: Sud joj odredio kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jednoj pacijentici je toliko smetala buka aparata za kisik druge pacijentice iz sobe - da ga je isključila. Žena je nakon dva i pol tjedna preminula.

Pacijentica je u studenom prošle godine isključila aparat za kisik drugoj pacijentici u sobi. Okružni sud u Mannheimu osudio je 73-godišnju ženu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva pacijentice iz nehaja. Razlog tome bio je taj što joj je smetao zvuk uređaja.

Starija žena, 79-godišnjakinja, bila je ovisna o aparatu za kisik uslijed teške infekcije zbog koronavirusa.

Voditelj odjela je primijetio da je uređaj isključen oko 21:25. 73-godišnjakinja je liječnicima priznala da ga je isključila kako bi mogla spavati. Prema tvrdnjama suda, bila je svjesna što radi i što se može dogoditi.

79-godišnjakinja je prebačena na jedinicu intenzivne njege.

Pročitajte i ovo Plan Vlade za zaštićene najmoprimce - 4 Država ima plan Kako riješiti problem zaštićenih najmoprimaca? "To je moja djedovina, moj otac koji ima 76 godina nije nijednom ušao u taj stan"

Otprilike dva i pol tjedna nakon incidenta, žena je umrla zbog zatajenja više organa, piše Tellerreport. Prema sudu, uzrok nije isključivanje aparata za kisik. Tužiteljstvo je ženu optužilo za pokušaj ubojstva. No, tijekom suđenja je od te optužbe odustala.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene