Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump tijekom svojeg prvog obraćanja Kongresu posebno se zahvalio udovici ubijenog američkog specijalca u Jemenu, Carryn Owens. Bio je to ujedno i najemotivniji trenutak njegovog govora.


U trenutku koji je postao najupečatljiviji dio govora Donalda Trumpa pred Kongresom, američki predsjednik je, govoreći o vojnom proračunu i povećanju sredstava za američke ratne veterane, posebno izdvojio Carryn Owens, udovicu nedavno ubijenog američkog pripadnika specijalne postrojbe SEAL, Williama "Ryana" Owensa.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Tko postaje predsjednik ako Trump bude smijenjen i je li izgledno da će istraga dovesti do opoziva američkog predsjednika? Donald Trump (Foto: AFP) Trumpa optužili za rasističke komentare u Zastupničkom domu, leđa mu okrenulo i četvero republikanaca

Owens je ubijen u napadu na uporište al Kaide u Jemenu, a Trump je poručio da njegova smrt nikako nije bila uzaludna, jer je u tom napadu izvučeno mnoštvo važnih obavještajnih podataka.

"Ryan je umro kako je i živio, kao ratnik i junak koji se borio protiv terorizma i koji je branio našu zemlju", poručio je Trump.

Owens je u suzama zapljeskala i ustala, shrvana emocijama, dok su joj američki predsjednik i svi kongresnici zapljeskali u znak poštovanja. U jednom trenutku pogledala je prema nebu i skupila ruke u molitvu, dok je trajao najduži pljesak tijekom jednosatnog Trumpovog govora.

Možda još i veći trenutak dogodio se na CNN-u, koji je u Trumpovoj nemilosti i za koji Trump tvrdi da plasira "lažne vijesti". Naime, CNN-ovog političkog komentatora Vana Jonesa taj se trenutak toliko dojmio da je rekao sljedeće:

"On je u tom trenutku postao predsjednik SAD-a, točka. Bio je to jedan od najnevjerojatnijih trenutaka u dosadašnjoj američkoj politici, točka", zaključio je Jones.

Povrh svega, Trumpu je podrška birača značajno porasla nakon govora i najveća je koju ima od preuzimanja dužnosti američkog predsjednika.