Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOVNI SUSRET

Suze i radost u očima: Majka vidjela sina nakon 68 godina – a nakon samo 11 sati uslijedio je novi šok

Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP)
Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Foto: Afp Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Foto: Afp Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Ponovni susret majke i sina (Foto: AFP) Foto: Afp Nakon samo 11 sati majka i sin su se opet rastavili (Foto: AFP) Nakon samo 11 sati majka i sin su se opet rastavili (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Nakon samo 11 sati majka i sin su se opet rastavili (Foto: AFP) Galerija 1/6 >>
Više od punih šezdeset godina trajala je razdvojenost obitelji iz Sjeverne i Južne Koreje, a suze i osmijesi jedne majke i sina koji su se napokon vidjeli nikoga nisu uspjeli ostaviti ravnodušnim.

Nakon Korejskog rata koji je trajao od 1950. do 1953. mnoge obitelji ostale su razdvojene od svojih najmilijih. Ovog ponedjeljka neki su se prvi put vidjeli nakon 68 godina, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Lee Keum-seom živi u Južnoj Koreji i ima 92 godine, dok je njezin 72-godišnji sin Sang Chol stanovnik Sjeverne Koreje. Posljednji su se put vidjeli kad mu je bilo samo četiri godine. "Nisam mogla ni zamisliti da će doći ovaj dan. Nisam ni znala je li živ ili mrtav," rekla je Lee koja je muža i sina posljednji put vidjela dok su pokušavali pobjeći iz Sjeverne Koreje.

Teško je bilo suzbiti suze prilikom ponovnog susreta koji je potrajao tek 11 sati. Ova kratka okupljanja održala su se u sjevernokorejskom turističkom odredištu Mount Kumgangu nakon što su dvije Koreje odobrile razmjenu zbog suspendiranja sjevernokorejskih testiranja nuklearnih i raketnih programa. Ukupno se susrelo 330 ljudi iz Sjeverne Koreje sa 185 rođaka iz Južne Koreje.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong un i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in dogovorili su ove susrete tijekom njihovog prvog zajedničkog summita u travnju. Više od 57 tisuća Sjevernokorejaca prijavilo se za kratko okupljanje obitelji, koja uvijek završavaju nakon nekoliko sati i s velikom boli u srcu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene