Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sutkinja prijavila policiju

Policajka suspendirana zbog kontakata s trostrukim ubojicom Sulejmanovićem: Otkriveno i je li odala Nizaminu lokaciju

Nermin Sulejmanović
Nermin Sulejmanović Foto: Screenshot/Cropix/Antonio Balic
Policajka koju se povezivalo s trostrukim ubojicom Nerminom Sulejmanovićem ipak mu nije odala lokaciju na kojoj se nalazila njegova nevjenčana supruga. Oglasio se i MUP Tuzlanskog kantona.

Ne stišava se bura ubojstava u Gradačcu kada je u petak Nermin Sulejmanović prvo prenosio brutalno ubojstvo nevjenčane supruge, a onda ubio još dvoje i ranio troje ljudi. 

Pred policijom je presudio sam sebi, a već šest dana pokušava se stvoriti objektivna slika što sve stoji iza zločina.

Ubijena Nizama Hećinović nevjenčanog supruga, ubojicu Sulejmanovića, prijavila je policiji više od mjesec dana prije nego što je ubijena, a sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović odbila je zahtjev policije da mu se zabrani prilaz žrtvi.

Pročitajte i ovo U bunaru pronađeno tijelo bebe teško ubojstvo Ovo je bunar u koji je bačena beba, oglasio se stočar koji ju je našao: ''Užasnut sam. Otad ne spavam''

Zahtjev je odbila jer policija nije priložila dokaze, već samo službenu zabilješku u kojoj nisu navedeni detalji nasilja, objasnila je predsjednica Općinskog suda u Gradačcu Slobodanka Kojić.

Kako doznaje portal Dnevni avaz, sutkinja je prekjučer podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv MUP-a Tuzlanskog kantona i službenika policijske stanice u Gradačcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakopane kosti i glava Strava na Balkanu: Vodoinstalateri u WC školjci pronašli raskomadano tijelo bogataša

Portal Klix.ba saznaje pak da postoji povezanost između policajke DŽ. S. i Sulejmanovića od ranije, ali istraga je pokazala da ona nije otkrila lokaciju na kojoj se nalazi Nizama jer takvu informaciju nije imala.

Neslužbeno im je potvrđeno da policajka nije imala nikakve veze sa zločinom u petak, pa Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona neće pokretati kazneni postupak, ali Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona pokrenula je disciplinski postupak te je policajka suspendirana jer se sumnjiči da je povezana i s drugim osobama iz kriminalnog miljea, za što navodno postoje i dokazi. 

Oglasio se MUP

Nakon održane konferencije za medije u kojoj je Kojić iznijela tvrdnje kako policija nije dostavila dokaze prema kojima bi sutkinja zabranila prilaz žrtvi, oglasio se MUP.

Priopćili su da "nije jasno ni prihvatljivo održavanje konferencije" koju je organizirao Općinski sud u Gradačcu na kojoj je komentirano odbacivanje Zahtjeva za izricanje zaštitne mjere koje je podnijela Policijska uprava Gradačac.

"Iz zakonskih odredbi kojim je definiran pojam nasilja u obitelji jasno proizlazi da se u smislu zakona smatra da nasilje postoji ako postoji osnovana sumnja da su učinjene opisane radnje ili čak prijetnje tim radnjama. Principi zaštite od nasilja u obitelji podrazumijevaju da se primjenjuju u svim slučajevima radi osiguranja najefikasnije zaštite za žrtve nasilja u obitelj", opisali su.

Kako je policija utvrdila da postoji osnovana sumnja, sudu su podnijeli Zahtjev za izricanje zaštitne mjere "Zabrana uznemiravanja i uhođenja lica izloženih nasilju" i "Zabrana približavanja žrtvi nasilja" u kojem je opisana sumnja na nasilje, ali i potvrda da su policajci vidjeli tjelesne ozljede na žrtvi.

MUP navodi da je tijekom srpnja podnio pet Zahtjeva za izricanje 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, što je sud prihvatio te izrekao mjere na osnovi tog obujma dokaza, bez medicinske dokumentacije, izvoda iz kaznenih evidencija, svjedoka ili drugih dokaza.

"Može se zaključiti da ovako neobjektivno informiranje javnosti i iznošenje neargumentiranih obrazloženja stvara pritisak u medijima na Upravu policije i njezin rad, što otežava dalje provođenje ove istrage", zaključili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene