Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubojstvo u Gradačcu

"Mogao je ući u sudnicu i sve nas pobiti": Sutkinja otkrila tko je napravio propust u slučaju trostrukog ubojice

Slobodanka Kojić, predsjednica Općinskog suda u Gradačcu, objasnila je zašto sutkinja Lejla Numanović nije zabranila prilazak trostrukog ubojice nevjenčanoj supruzi.

Predsjednica Općinskog suda u Gradačcu Slobodanka Kojić obrazložila je zašto sutkinja Lejla Numanović nije donijela odluku o određivanju mjera trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću na osnovu prijave Policijske uprave Gradačac.

Sulejmanovićena nevjenčana supruga prijavila ga je za nasilje, a Kojić je navela da policija, iako je tražila mjeru zabrane prilaska, nije dostavila dokaze, već samo službenu zabilješku u kojoj nisu navedeni detalji nasilja, prenosi N1.

Nema dokaza

"Ovdje je samo bila službena zabilješka PU Gradačac i izjava da je oštećena Nizama Hećimović odbila dati izjavu, ali morala je policija inzistirati da kaže da ako ne da izjavu - svaka odluka suda bila bi nezakonita", opisala je i dodala da sud ne saslušava nasilnika ni žrtvu, već donosi odluku na temelju policijske dokumentacije.

U zabilješci, koju sutkinja nije prihvatila kao dokaz jer se "takva ne može prihvatiti kao dokaz", Nizama je Sulejmanovića prijavila za napad koji se dogodio s 3. na 4. srpnja u obiteljskoj kući. Ona se zatim odselila, a ubojica joj je telefonski prijetio, što je policiji poricao.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović Niz prijetnji Policajka koju povezuju s trostrukim ubojicom vratila se na posao: Odvjetnik za DNEVNIK.hr otkrio što će poduzeti

Kojić je dodala da ne zna zašto je policija poslala zahtjev ako nije napravila zapis ozljeda i događaja koje je, pretpostavlja, iznijela Nizama. Naglasila je i da policija nije priložila izvod iz kaznene evidencije u kojem stoji da je bio ranije kažnjavan.

Nisu surađivali

Kojić je rekla da suradnje između ubojice i sutkinje nije bilo.

"Ona nije na bilo koji način sudjelovala u pomaganju Nerminu Sulejmanoviću. Društvene mreže prenijele su neistinu i to što se radi na društvenim mrežama je strašno", objasnila je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje produktivnosti i kvalitete Rad od kuće obio joj se o glavu: Poslodavac danima pratio koliko žena tipka i dao joj otkaz

Kojić mu je za djela u prošlosti ranije sudila i odredila pritvor, pa je upoznata s njim.

"Znam ga, i drugi su mu suci sudili. To što je uradio… mogao je ući u sudnicu i sve nas pobiti. To je takav čovjek. Ne kažem da smo bitniji od ovih žrtava", izjavila je.

Sutkinja Numanović trenutačno je na bolovanju i jako je lošeg psihičkog stanja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene