Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će biti s beskućnicima?

Suša prijeti rimskim uličnim pumpama za vodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paklena vrućina i prateća suša prisilili su grad Rim da zatvori neke od svojih uličnih pumpi za vodu poznatih kao "nasoni" (veliki nosevi), koji dovode svježu vodu na tisuće rimskih uličnih uglova.

Talijanski glavni grad počeo je dnevno gasiti 30 od ukupno 2800 prepoznatljivih, zaobljenih metalnih pumpi, na zgražanje Rimljana i turista. "Kako mogu oduzeti svježu vodu turistima koji hodaju i žele se osvježiti? Što će biti s beskućnicima, hoće li dehidrirati?", zapitao se stanovnik Carmelo Teti.

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo

Gradska vodoopskrbna tvrtka Acea okrivila je "iznimnu sušu" za ovu privremenu mjeru. "Apsolutno smo svjesni svih neugodnosti koje bi to moglo izazvati", kažu u kompaniji. Najavljuju i da će zamijeniti ili popraviti trule gradske cijevi, koje navodno propuštaju 40 posto vode koja njima teče.

Time bi se trebalo smanjiti crpljenje vode iz obližnjeg jezera Bracciano, u kojem je razina vode sve niža i pokrenuta je kampanja za njegov spas.

Ali i tamošnji Odbor za zaštitu jezera kritičan je prema ovoj odluci. "Nećete spasiti jezero Bracciano tako što ćete rimske beskućnike ostaviti žednima", poručili su. 'Nosoni', naime, čine samo jedan posto rimske vodoopskrbe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene