Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTROŠNI ŽIVOT RUSKE DAME

Supruga zamjenika ministra obrane potrošila stotine tisuća eura na odmor, nakit i odjeću. Vozi se u Rolls-Royceu, a na rođendan spiskala 178 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Navaljnov tim progovorio je o luksuznom životu supruge zamjenika ministra obrane Timura Ivanova koja je potrošila stotine tisuća eura na odmor, nakit i odjeću, a njezine račune plaćale su tvrtke povezane s građevinskim projektima u Mariupolju.

Suradnici oporbenog političara Alekseja Navaljnog objavili su novu istragu. Posvećena je životnom stilu zamjenika ministra obrane Rusije Timura Ivanova i njegovoj obitelji. Istraga se temelji na Svetlani Ivanovoj. Navaljnov tim tvrdi da je pristupio 8000 njezinih mailova tijekom 12 godina, koji su sadržavali račune, planove kuća, dokumente za jahte i vile, račune za antikvitete i nakit, detalje zabava i tisuće fotografija.

Svetlana Zakharova udala se za Timura Ivanova 2009. godine. Prije toga bila je supruga biznismena Mihaila Manioviča. Najmanje od 2010. Ivanovi su svakog kolovoza počeli putovati na Azurnu obalu i iznajmljivati ​​skupe vile i jahte. Od 2013. do 2018. obitelj je potrošila najmanje 850 tisuća eura na iznajmljivanje vila u Saint-Tropezu. Na jahte je potrošeno još 250 tisuća eura, piše Meduza. 

Osim toga, Ivanovi su 2011. kupili Rolls-Royce Corniche iz 2001. godine te ga registrirali na tvrtku u Luksemburgu. Automobil je koštao 120 tisuća eura, njegova restauracija - još 75 tisuća.

Prema njezinim riječima, suprugova su primanja iznosila 112 tisuća mjesečno ili 1,3 milijuna godišnje.

Osim toga, Ivanova je kupovala skupu odjeću (posebno haljine Dolce & Gabbana u vrijednosti od 52 do 94 tisuće eura), nakit (posebno prsten za 104 tisuće dolara) i antikvitete (posebno set staklenih ptica za sedam tisuća eura). 2018. proslavila je rođendan u Istanbulu, što je koštalo 178 tisuća eura. Godine 2021. Ivanov rođendan proslavljen je u obiteljskoj kući na Rubljovki, a rođendanu su prisustvovali pjevač Grigorij Leps i glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. Iste godine Ivanovi, Peskov i njegova supruga zajedno su otišli na odmor na Altaj, a na putovanju im je pjevao Leps.

Samo u 2020. Ivanova je, prema istrazi, potrošila više od 109 milijuna rubalja (1,5 milijuna eura). Od toga je 90 milijuna otišlo na otkup polovice stana od obitelji bivšeg supruga.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu Putinov ministar obrane VIDEO Misteriozan hod i skrivanje ruke: Pogledajte kako Šojgu izgleda nakon glasina o srčanom udaru

 Oni također, prema istraživanju imaju vilu na Rubljovki i plemićko imanje iz 19. stoljeća na Prečistenki. Trošak svake od ovih nekretnina je oko 600 milijuna rubalja (oko 8 milijuna eura).

Njezine račune za nakit i popravke više su puta plaćali drugi ljudi ili tvrtke. Među njima su i tvrtke povezane s Olimpsitistroyem, velikim izvođačem ruskog Ministarstva obrane, koji, između ostalog, gradi stambene zgrade u osvojenom i uništenom Mariupolju. Osim toga, jedna od tvrtki povezanih s Olimpsitistroyjem, koja je platila račune Ivanovih za popravke, posjeduje seosku kuću površine gotovo 3000 kvadratnih metara u regiji Tver na obalama Volge. Istodobno, upravo je Ivanova od arhitekata poštom dobila tehničke nacrte kuće.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin 10 mjeseci invazije Putin naredio veću kontrolu građana, FSB dobio poseban zadatak: "Nužno je brzo identificirati izdajnike i špijune"

Supruga zamjenika ministra obrane napisala je na Instagramu o svojoj ljubavi prema domovini i citirala svećenika Ruske pravoslavne Crkve. No ona je, barem u prošlosti, imala izraelsku putovnicu i zajedno s bivšim suprugom vlasnica je stana u Tel Avivu. Nitko od njezine odrasle djece ne živi u Rusiji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

U ožujku 2022., nakon ruske invazije na Ukrajinu, Ivanova je otputovala u Francusku, gdje joj živi kći, dok joj sin studira u Velikoj Britaniji. Posjetila je i parišku trgovinu zlatara Joela Arthura Rosenthala te u butiku Prada kupila odjeću za osam tisuća eura. U ljeto 2022. Ivanovi su podnijeli zahtjev za razvod. U listopadu je Timur Ivanov uvršten na popis sankcija EU-a. Njegova supruga nije pala pod sankcije i početkom prosinca još je jednom posjetila svoju kćer u Europi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene