Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 mjeseci invazije

Putin naredio veću kontrolu građana, FSB dobio poseban zadatak: "Nužno je brzo identificirati izdajnike i špijune"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Predsjednik Vladimir Putin naredio je Saveznoj službi sigurnosti (FSB) da pojača nadzor ruskog društva i granica zemlje kako bi se spriječio rizik izvana i djelovanje domaćih izdajnika, prenosi u utorak Reuters.

U govoru povodom Dana sigurnosnih službi, koji se u Rusiji uvelike slavi, Putin je rekao da "pojava novih prijetnji" znači potrebu za pojačanom obavještajnom aktivnošću.

"Moramo ojačati aktivnosti graničnih službi i FSB-a. Svaki pokušaj narušavanja (granice) mora se brzo i učinkovito spriječiti svim snagama i sredstvima koja su nam na raspolaganju, uključujući mobilne jedinice i specijalne snage", rekao je Putin.

Ruski predsjednik FSB-u je dao naputak da maksimalno koristi operativni, tehnički i ljudski potencijal u cilju strože kontrole društva.

Pojačanu budnost zatražio je i od protuobavještajnih službi, uključujući i vojnu obavještajnu službu.

"Nužno je odlučno spriječiti aktivnosti stranih službi, brzo identificirati izdajnike, špijune i sabotere", rekao je Vladimir Putin.

FSB, na čijem je čelu Putinov bliski suradnik Aleksandar Bortnikov, pojačano će nadzirati masovna okupljanja, strateška postrojenja i energetsku infrastrukturu.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović ANALIZA IVANE PETROVIĆ Podjela u Saboru oko pomoći Ukrajini: ''Po ovome danas ispada da je u Hrvatskoj rubalj još uvijek jači od eura''

Pročitajte i ovo Vladimir Putin RAT U EUROPI Novi udar na Vladimira Putina: Europska unija dogovorila deveti paket sankcija protiv Rusije

Priznavši da invazija Ukrajine ne ide glatko, Putin je rekao da je "iznimno teško" stanje u pripojenim ukrajinskim oblastima i zatražio od FSB-a da se pobrine za sigurnost tamošnjih ljudi, njihova prava i slobode, te obećao "moderno naoružanje i opremu".

Zasad se ne vidi kraj ruske 10-mjesečne invazije na Ukrajinu pokrenute, kako tvrdi Moskva, u svrhu "denacifikacije i demilitarizacije" susjedne zemlje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene