Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko šumskih požara u nedjelju navečer zahvatilo je sjever Portugala, osobito područja Viseu i Viana do Castelo, gdje je na njihovu gašenju angažirano 400 vatrogasaca, izvijestili su predstavnici Civilne zaštite.


Najveći požar izbio je u subotu navečer u regiji Viseu na sjeveru zemlje. Vatrogasci su ga još sinoć uspjeli gotovo u potpunosti ugasiti, no zbog vjetra je izbio ponovno u nedjelju. U gašenju, uz 170 vatrogasaca sudjeluju dva kanadera i jedan helikopter.

Vezani članci Spaljivanje Amazonske prašume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Amazoniji najviše lipanjskih požara od 2007.: Ljeto je tek počelo, bit će još gore Koronavirus u Portugalu Virus se ubrzano širi: Opet su uveli policijski sat, čak i u glavnom gradu

U sjeveroistočnoj regiji Viana do Castelo u nedjelju navečer je još bilo aktivno pet požara. Jedan od njih zahvatio je planinski masiv Peneda-Geres, jedino područja Portugala proglašeno nacionalnim parkom, koje se prostire na oko 70.000 hektara, duž granice sa Španjolskom. (Hina)