Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U razmjeni vatre

Šumokradice s Kosova ušle u Srbiju i ubile policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva odvojena oružana incidenta sa šumokradicama kod Kuršumlije na granici s Kosovom za manje od 24 sata teško je ranjen pripadnik Žandarmerije MUP-a Srbije, policija je priopćila i da je ranjen jedan šumokradica.

U Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu (VMA) u četvrtak u jutro umro je tridesetogodišnji pripadnik srbijanske žandarmerije kojeg je u noći sa srijede na četvrtak u razmjeni vatre na jugu Srbije smrtno ranila grupa šumokradica s Kosova, potvrdili su beogradskim elektroničkim medijima liječnici VMA.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice Deponij na kojem se traži tijelo Danke Ilić - 3 tragičan kraj potrage Je li ovo rečenica koja je odala Dankine ubojice?

U dva odvojena oružana incidenta sa šumokradicama kod Kuršumlije na granici s Kosovom za manje od 24 sata teško je ranjen pripadnik Žandarmerije MUP-a Srbije, policija je priopćila i da je ranjen jedan šumokradica.

Sl. Brod: Sin žrtve teško ozlijedio razbojnika te mu zadao ozljede opasne po život

Liječnici su potvrdili beogradskim elektroničkim medijima da je žandarm ustrijeljen u glavu jutros oko tri sata i nakon reanimiranja lokalnoj bolnici u Prokuplju s teškim ozljedama policijskim helikopterom prebačen je u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu gdje je tijekom prijepodneva podlegao ozljedama.

Prema priopćenju MUP-a Srbije, na području Kuršumlije policija je u srijedu zatekla skupinu šumokradica s Kosova kad je u razmjeni vatre, prema policijskim izvorima, ranjena jedna od osoba koja je u okolici sela Orlovca sjekla šumu.

Policija i žandarmarija bili su u ophodnji granice nakon što su skupine šumokradica s Kosova i prethodnih petnaestak dana primijećene u toj oblasti, a mjesno stanovništvo na području Kuršumlije već godinama se žali da im u sezoni pripreme ogrjeva za zimu grupe kosovskih Albanaca, često i naoružane, kradu šumu.

Tijekom 2013. godine okolici kuršumlijskih sela srbijanska policija je u nekoliko navrata uhitila grupe kosovskih Albanaca s teritorija Podujeva u krađi drva koja su odvozili traktorima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene