Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari i u petak je u Specijalnom sudu u Beogradu bilo zatvoreno za javnost jer je nastavljeno saslušanje svjedoka-suradnika u tom postupku.


Ponovljeno suđenje optuženim pripadnicima nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i Šešeljeve paravojne postrojbe "Leva Supoderica" za ubojstvo 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčari u studenom 1991. počelo je u ožujku prošle godine, nakon što je Vrhovni sud Srbije zbog, kako su obrazložili, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja ukinuo presudu kojom je 14 optuženih bilo osuđeno za taj zločin, a dvojica u nedostatku dokaza oslobođena krivnje.

Vezani članci Melania Trump (Foto: AFP) Nije viđena u javnosti od 10. svibnja: Melania Trump neće se pojaviti na dva nadolazeća događanja Par uopće nije smetalo što se nalazi u okruženju (FOTO: YouTube/Screenshot) Ma vidi ti njih: Napaljeni par se potpuno zaboravio u prepunoj dvorani

Nastavak suđenja se očekuje u veljači.

Dosad je za ratni zločin na Ovčari pravomoćno osuđen jedino
nekadašnji pripadnik TO Vukovara Milan Bulić, prvotno na kaznu od osam godina zatvora, koja mu je presudom Vrhovnog suda Srbije smanjena na dvije, zbog lošeg zdravstvenog stanja.